ΥγείαΟλιστικές ΘεραπείεςΤροφές που περιορίζουν την κακή αναπνοή

Τροφές που περιορίζουν την κακή αναπνοή

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν δυσάρεστη αναπνοή, γνωστή και ως «κακοσμία στόματος» στην οδοντιατρική ορολογία.

Μάλιστα, ένας στους τέσσερις αντιμετωπίζει πρόβλημα δυσάρεστης αναπνοής, ενώ σύμφωνα με ορισμένες μελέτες το πρόβλημα της κακοσμίας στόματος εμφανίζεται στο 50% περίπου του ενήλικου πληθυσμού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται ότι περίπου 60 εκατ. άτομα παρουσιάζουν χρόνια κακοσμία στόματος.
Ορισμένες από τις αιτίες της δυσάρεστης αναπνοής είναι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, ορισμένες παθήσεις και κάποιες κακές συνήθειες. Σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής αντιμετωπίζεται ακολουθώντας τους κανόνες σωστής στοματικής υγιεινής. Αν το πρόβλημα δεν επιλύεται με απλές τεχνικές φροντίδας στο σπίτι, απευθυνθείτε σε έναν οδοντίατρο ή παθολόγο, ώστε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο η δυσάρεστη αναπνοή να οφείλεται σε σοβαρότερες παθήσεις.

Tips για να αποτρέψετε την κακή αναπνοή

  • Βουρτσίζετε τα δόντια και τη γλώσσα σας καθημερινά και πάντα μετά τα γεύματα. Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, το οποίο απομακρύνει τις τροφές και την πλάκα ανάμεσα από τα δόντια, βοηθώντας στον περιορισμό της κακής αναπνοής.
  • Αποφύγετε τη ξηροστομία πίνοντας αρκετό νερό και διακόπτοντας το κάπνισμα. Μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες αναψυκτικών, καφέ και αλκοόλ γιατί ευθύνονται για μειωμένη παραγωγή σάλιου. Για να διεγείρετε την παραγωγή σάλιου μασάτε τσίχλες ή χρησιμοποιήστε καραμέλες κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη.
  • Ρυθμίστε τη διατροφή σας και αποφύγετε τα τρόφιμα και τα ποτά που μπορούν να προκαλέσουν κακή αναπνοή. Σε αυτή την περίπτωση η δυσοσμία είναι παροδική και μπορεί να αποφευχθεί.
  • Να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας όταν ξεφτίζει, περίπου κάθε τρεις με τέσσερις μήνες και να επιλέγετε τον κατάλληλο τύπο σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας.
  • Προγραμματίστε τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο μία ή δύο φορές το χρόνο για να εξετάζετε την οδοντοστοιχία σας και να κάνετε καθαρισμό.

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code