Nοστιμότατη σοκολατένια απόλαυση,
χωρίς ζάχαρη και ζωικά από τον καλύτερο του είδους:
τον greenchef Νίκο Γαιτάνο
Υλικά (8-10 κομμάτια)
Για τη βάση:
1 φλ. ωμά φουντούκια
ένα φλιτζάνι χουρμάδες, ψιλοκομμένοι κ μουλιασμένοι για 10 λεπτά
1 φλ. βρώμη
1 κ.σ. γάλα (σόγιας)
4 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
για τη γέμιση:
400 γρ. ωμά φουντούκια, μουλιασμένα για 30 λεπτά
250 ml γάλα σόγιας
1/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου
200 γρ. σοκολάτα
1 κ.σ. κρέμα καρύδας
για την επικάλυψη:
250 ml κρέμα καρύδας
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
50 γρ. κοπανισμένα φουντούκια
Εκτέλεση
♦ Για τη βάση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα φουντούκια. Προσθέτω τη βρώμη. Μετά τους χουρμάδες και ανακατεύω. Στο τέλος προσθέτω το κακάο, το γάλα, το σιρόπι και χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζω ένα τσέρκι σε μια πιατέλα και απλώνω το μείγμα πάνω. Με τα δάχτυλα το ανοίγω κ το πατάω ώστε να δημιουργηθεί μια ωραία βάση. Τη βάζω στο ψυγείο να σφίξει.
♦ Για τη γέμιση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα φουντούκια ώσπου να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το γάλα και το σιρόπι και τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αν είναι μικρό το μπλέντερ κάντε τη διαδικασία σε δόσεις! Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω την κρέμα καρύδας. Χύνω τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με τα φουντούκια και ανακατεύω καλά. Απλώνω τη γέμιση πάνω στην παγωμένη πια βάση και ξαναβάζω στο ψυγείο.
♦ Για την επικάλυψη:
Χτυπώ σε ένα μπολ όλα τα υλικά και περιχύνω με αυτό το μείγμα την τούρτα μου. Με μια σπάτουλα το απλώνω καλά και γαρνίρω με τα φουντούκια. Βάζω το γλυκό μου στο ψυγείο να σφίξει και κάνω υπομονή μέχρι την επόμενη ημέρα για να δοκιμάσω. Καλή σας απόλαυση!
πηγή: www.naturanrg.gr