ΕυεξίαBody and mindΒήχας, καταρροή, πυρετός, μυϊκοί πόνοι; Δείτε πώς θα ανακουφιστείτε!

Βήχας, καταρροή, πυρετός, μυϊκοί πόνοι; Δείτε πώς θα ανακουφιστείτε!

Βήχας, καταρροή, πυρετός, μυϊκοί πόνοι είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, που συνήθως αντιμετωπίζουμε αυτή την εποχή. Δείτε πώς θα ανακουφιστείτε από καθένα από αυτά τα συμπτώματα με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων. Βήχας, καταρροή, πυρετός, μυϊκοί πόνοι; Δείτε πώς θα ανακουφιστείτε!

Βήχας

Υπάρχουν αιθέρια έλαια ικανά να ρευστοποιήσουν τις βλέννες και τη ρινική καταρροή, που σχηματίζεται στην περίπτωση κρυολογήματος ή σοβαρότερης φλεγμονής του αναπνευστικού. Μπορείτε να τα εισπνεύσετε, αφού διασκορπιστούν στην ατμόσφαιρα. Ανάμεσα στα αποχρεμπτικά αιθέρια έλαια βρίσκονται τα εξής:
oil1Ευκάλυπτος: Χρησιμοποιείται χάρη στις καταπραϋντικές του ιδιότητες και τη δράση του κατά του βήχα. Λίγες σταγόνες σε νερό πάνω στο καλοριφέρ βοηθούν στην καλύτερη αναπνοή.

Πεύκο:  (Pinus Sylvestris), καταπραΰνει το βήχα. Επίσης, 10 σταγόνες στο νερό της μπανιέρας είναι αρκετές για να αναζωογονήσουν το δέρμα σας και να τονώσουν το αναπνευστικό σας σύστημα.

Θάμνος: Juniperus Communis. Έχει αποχρεμπτικές και ισχυρά αντισηπτικές ιδιότητες, ειδικά όταν διαχέεται στην ατμόσφαιρα.

Καταρροή και πυρετός

BlackPepper_
Μία πολύ καλή επιλογή για να ανακουφιστείτε από το συνάχι αποτελούν τα αιθέρια έλαια της μέντας και του μαύρου πιπεριού.

Ρίξτε 4 σταγόνες μέντα και 3 μαύρο πιπέρι σε νερό που βράζει, κι αφού σκεπάσετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα, κάντε ατμοθεραπεία. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε σε 30 ml λάδι βάσης 18 σταγόνες (συνολικά) από tea tree, μέντα, μαύρο πιπέρι και ευκάλυπτο και να κάνετε μασάζ σε ολόκληρο το σώμα. Θα ανακουφιστείτε όχι μόνο από το συνάχι, αλλά και από τον πυρετό.

Προσοχή: Η καμφορά, η μέντα και ο ευκάλυπτος απαγορεύονται, αν κάνετε ομοιοπαθητική θεραπεία.

Διαβάστε επίσης, πως θα καταπολεμήσετε το συνάχι με φυσικούς τρόπους! 

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης