Αρχική Life Vivariumware, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα

Vivariumware, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα

Vivariumware, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα

Ένας εκπαιδευτικός από την Ιταλία, ο Carlo Mazzone, χρησιμοποιεί την τεχνολογία ώστε να προσαρμόζει τη διδακτέα ύλη στις ανάγκες του κάθε παιδιού. Vivariumware, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα.

Η ιδέα πίσω από το Vivariumware

Σκοπός του είναι να πείσει τους μαθητές του να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις ιδέες τους, ώστε να τις μετατρέψουν σε δραστηριότητες. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εκπαιδεύουμε ανθρώπους. Τα μαθήματα επικεντρώνονται στην αρχή του «vivariumware», ένας όρος  που ο ίδιος επινόησε. Αποτελείται από τη σύνθεση των λέξεων «υλικό +φυτώριο». Vivariumware, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα.

Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν έργα που, όπως τα φυτά, μπορούν να γίνουν ψηλά δέντρα. Για να οργανώσει καλύτερα τη διδασκαλία του, ο Mazzone έχει δημιουργήσει πολλές πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης για τη διαχείριση. Αλλά και με σκοπό τον εξορθολογισμό των εργασιών των μαθητών του. Οι μαθητές του διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Νεολαίας και Επιστημών που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στο Μιλάνο.

Φέτος, ο Mazzone είναι υποψήφιος για το βραβείο Global Teacher Prize 2020. Mέχρι τώρα βρίσκεται στους 6 φιναλίστ από όλο τον κόσμο.

Πηγή: naturanrg.grNatura Nrg #116

Προηγούμενο άρθροΔείτε την καλύτερη θαλάσσια φωτογραφία της χρονιάς
Επόμενο άρθροΚόκκινα φύκια. Φυσική ενίσχυση ανοσοποιητικού