Χαλβάς Χιονάτος με Πραλίνα

Χαλβάς Χιονάτος με Πραλίνα

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

της Εύας Μονοχάρη

Υλικά

Για τον χαλβά
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια κόρν φλάουρ
Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • Μερικές σταγόνες λεμόνι
Για την πραλίνα
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4  φλιτζάνι  νερό
  • Μερικές σταγόνες λεμόνι
Για το πασπάλισμα
  • κανέλα σκόνη

Εκτέλεση     

Η πραλίνα: σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα. Μόλις πάρει το χρώμα της καραμέλας, το ρίχνουμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι και απλώνουμε την καραμέλα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη σπάμε στο multi.

Το σιρόπι: βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και κατόπιν βράζουμε για 20΄ λεπτά.

Ο χαλβάς: λίγο πριν κατεβάσουμε το σιρόπι ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον χαλβά. Σε μία κατσαρόλα διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό ανακατεύοντας με σύρμα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι στον χαλβά και αναδεύουμε πολύ καλά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομογενές κρεμώδες μείγμα.
Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι ή ένα μικρό ταψί ρίχνουμε μία λεπτή στρώση χαλβά και από πάνω ρίχνουμε μία στρώση πραλίνα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και τέλος ένα παχύ στρώμα πραλίνας.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50’ λεπτά. Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει πολύ καλά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Καλή όρεξη!

Πηγή: NaturaNrg #26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *