ΕυεξίαBody and mindΧαρά...ζωντας την εσωτερική μας γαλήνη

Χαρά…ζωντας την εσωτερική μας γαλήνη

 

Η κατάκτηση της εσωτερικής ηρεμίας είναι μία κατάσταση που στο μυαλό μας πιθανόν να φαντάζει ακατόρθωτη, δύσκολη ή και ανεπίκαιρη… ας έχουμε πάντα στο νου μας την εικόνα ενός παιδιού που είναι φύσει χαρούμενο και ήρεμο. Χαρά…ζωντας την εσωτερική μας γαλήνη

♦ της Μαρίας Καυρολογάκη, θεραπεύτρια “Ananda” Energy Healing & Bodywork

Πολλές φορές αναφερόμαστε στην κατάσταση της εσωτερικής γαλήνης, της χαράς και αυτομάτως ο νους «ταξιδεύει» σε όμορφα μέρη, ηλιοβασιλέματα, διακοπές, υλικές απολαύσεις  και αποκτήματα. Η ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να κατακτήσει την ευδαιμονία απευθύνεται συνήθως σε εξωτερικούς παράγοντες. Δύσκολα μπαίνει στη διαδικασία  της ενδοσκόπησης, μαθημένος να βρίσκει την ευτυχία σε οτιδήποτε χειροπιαστό, σε ό,τι μπορεί να δει και να αγγίξει. Μέσα από αυτόν το λεγόμενο σύγχρονο ή δυτικό τρόπο σκέψης, η ευτυχία δεν είναι παρά μόνο στιγμές, ενώ η χαρά παραμένει μία έννοια ρομαντική και παρωχημένη, που αποδίδεται μόνο στα παιδιά και μόνο σε αυτά επιτρέπεται.
Η χαρά, όμως, είναι μία φυσική εσωτερική κατάσταση που ο άνθρωπος δικαιούται να βιώνει σε κάθε ηλικία, καθώς δεν εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά από μία καθαρά εσωτερική διεργασία. Δεν επηρεάζεται από την οικονομική κρίση, από τις κακές σχέσεις μας με τους ανθρώπους, από τα πιθανά προβλήματά μας στον επαγγελματικό τομέα. Με τον ίδιο τρόπο δεν είναι βέβαιο ότι θα είμαστε εσωτερικά πιο χαρούμενοι όταν θα έχουμε επιτυχία σε αυτούς τους τομείς της ζωής μας. Χαρά…ζωντας την εσωτερική μας γαλήνη

Κάνοντας έναν εσωτερικό αναπρογραμματισμό…

Καθώς ο τρόπος ζωής και σκέψης στον οποίο έχει υποβληθεί ο σύγχρονος άνθρωπος της Δύσης έχει μπλοκάρει αυτή την πηγαία αίσθηση της χαράς την οποία τόσο φυσικά και αβίαστα βιώνουν τα μικρά παιδιά, θα χρειαστεί  να ανατρέξουμε σε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να θυμηθούμε  και να διατηρήσουμε πλέον σε όλη την ενήλικη ζωή μας αυτή την κατάσταση της εσωτερικής γαλήνης. Τα οφέλη από μια τέτοια διαδικασία είναι αξιοσημείωτα: καλύτερα επίπεδα υγείας, περισσότερη διάθεση να κάνουμε πράγματα που ωφελούν εμάς αλλά και το περιβάλλον μας, ποιότητα στις ανθρώπινες σχέσεις και εσωτερική γαλήνη και ηρεμία.
Πώς επιτυγχάνεται λοιπόν η περιβόητη εσωτερική γαλήνη; Πώς μετατρέπεται η χαρά σε μόνιμη εσωτερική κατάσταση;

fitness1. Γυμναστείτε!

Η καθημερινή γυμναστική αποβάλλει τις τοξίνες του σώματος και του νου. Διαλέξτε το είδος της γυμναστικής που σας ταιριάζει, φροντίστε τον εαυτό σας και εκτονώστε αρνητικά συναισθήματα της καθημερινότητας.

juice2. Βελτιώστε τη διατροφή σας!

Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα διατροφής πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά εποχής, ξηρούς καρπούς, φύτρα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, θα ωφεληθείτε σε πολλά επίπεδα: θα αισθάνεστε πιο ανάλαφροι, υγιείς η διάθεσή σας θα είναι πιο ανεβασμένη, συνεπώς ελαχιστοποιείται η κατάθλιψη.

3. Αναπνεύστε συνειδητά!

Έχει έρθει η στιγμή να αξιοποιήσετε το πιο σημαντικό εργαλείο που σας δόθηκε τόσο απλόχερα από τη φύση: την Αναπνοή σας! Μαθαίνοντας να αναπνέετε συνειδητά, με συγκεκριμένες τεχνικές, αποβάλλετε από το σώμα σας τοξίνες που συσσωρεύονται στη διάρκεια της ημέρας, απελευθερώνετε αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι ο θυμός, η απογοήτευση, η θλίψη. Το σώμα σας βιώνει την απόλυτη σύνδεση με το όλον και συναισθήματα αγάπης, χαράς και ευδαιμονίας πλημμυρίζουν το νου. Το σώμα καθαρίζει ενεργειακά σε επίπεδο φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό, αιθερικό.

yoga4. Διαλογιστείτε!

Κατακτήστε εσωτερική ηρεμία, καθώς στρέφετε την προσοχή σας προς τα μέσα. Βιώστε συναισθήματα αγάπης, προσφοράς, γίνετε το «εργαλείο» για να εξαπλωθεί η Αγάπη παντού, το μοναδικό μέσο για το ταξίδι σας προς την ευτυχία!

hands5. Μάθετε να συγχωρείτε!

Καθώς συγχωρούμε και ταυτόχρονα ζητούμε τη συγχώρεση, αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να κάνουν λάθη, γιατί μέσα από αυτά εξελισσόμαστε. Όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να «παραστρατήσει», ταυτόχρονα το αποδεχόμαστε και για τους άλλους και αυτό μας επιτρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με συμπόνοια, αγάπη και την κατανόηση ότι βαδίζουν στο δικό τους μονοπάτι της εξέλιξης.

6. Κάντε φιλανθρωπία και υπηρεσία!

Προσφέροντας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, πολλά όμορφα πράγματα συμβαίνουν! Το βασικότερο είναι ότι αισθανόμαστε καλύτερα γνωρίζοντας ότι έχουμε βοηθήσει με τον τρόπο μας να βελτιωθεί έστω και λίγο η ζωή τους. Όμορφα συναισθήματα ικανοποίησης μας πλημμυρίζουν, τα οποία δρουν ευεργετικά στην ψυχολογική μας κατάσταση. Ακόμη, αν βασιστούμε στο παλιό αλλά πάντα επίκαιρο γνωμικό: «ό,τι σπέρνεις θερίζεις» τότε είναι σίγουρο πως καθώς εμείς βοηθάμε όποιους μας χρειάζονται, είναι βέβαιο πως σε κάποια στιγμή της ζωής μας η βοήθεια αυτή θα μας επιστραφεί πολλαπλάσια από διάφορες κατευθύνσεις!

smile-cloud7. Χρησιμοποιήστε Θετικές Δηλώσεις! Δείτε τη ζωή με θετική ματιά!

Όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται, τη στιγμή που αισθάνεστε άσχημα η χρήση θετικών δηλώσεων θα σας βοηθήσει να αλλάξετε την αρνητική κατάσταση του νου. Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές συγκεκριμένες θετικές δηλώσεις, έχετε τη δυνατότητα να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο, τοποθετώντας στη θέση της αρνητικότητας, της απαισιοδοξίας ή του φόβου πεποιθήσεις θετικότητας, αισιοδοξίας και θάρρους. Βρείτε τη φράση που σας ταιριάζει (π.χ.: «είμαι πολύ χαρούμενος/η που έχω εσωτερική ηρεμία στη ζωή μου», ή «είμαι χαρούμενος που χαλαρώνω και αφήνομαι στη ζωή με εμπιστοσύνη» κλπ) και επαναλάβετέ την πολλές φορές μέσα στη διάρκεια της ημέρας… κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσετε ότι κάτι άλλαξε και θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα!
Ας αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και της ευτυχίας μας, επιδιώκοντας να επιστρέψουμε στη φυσική μας κατάσταση της ευτυχίας, της ηρεμίας, της εμπιστοσύνης και της αγάπης που θεραπεύει τα πάντα.

Πηγή: NaturaNrg #65

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης