Αρχική Ομορφιά Χρειάζεσαι ανανέωση; Βρες τι σου ταιριάζει…

Χρειάζεσαι ανανέωση; Βρες τι σου ταιριάζει…

93
beauty renewal
beauty renewal

Της Άννας-Μαρίας Παπίρη, Beauty Editor

Με μεγάλα επιστημονικά ονόματα και δράσεις που αγγίζουν τα θαύματα εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας και θεραπείες από ειδικούς υπόσχονται να ανανεώσουν την εμφάνισή σου άμεσα και αποτελεσματικά!

Eίναι εύκολο να παραπλανηθείτε παραμένοντας προσκολλημένοι στην ιδέα της αιώνιας νεότητας, χωρίς να κάνετε κάποια προσπάθεια. Τώρα πια έχετε στις διαταγές σας ένα πλήθος από προϊόντα φροντίδας και θεραπείες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις τους και ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Ξεκινώντας από τις ανάγκες σας βρείτε τι χρειάζεστε και προχωρήστε στην αποκατάσταση.

Θέλετε: ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΠΙΟ ΝΕΟΙ

Ψάξτε: Ρεσβερατρόλη, βιταμίνες C και Ε

Κατά γενική ομολογία, τα αντιοξειδωτικά είναι μία ομάδα από συστατικά που μας βοηθούν να διατηρήσουμε μια νεανική αίσθηση προστατεύοντας τα κύτταρα από τη ζημιά που προκαλείται  από τις καθημερινές περιβαλλοντικές επιθέσεις ( σκέψου το φως του ήλιου, τη ρύπανση και τον καπνό).
Η Ρεσβερατρόλη – το αντιοξειδωτικό του «κόκκινου κρασιού – φαίνεται να κυριαρχεί επειδή ενεργοποιεί τα γονίδια μακροζωίας. Τι  σημαίνει αυτό όμως στο επίπεδο του δέρματος; Η ρεσβερατρόλη ενεργοποιεί τις σιρτουίνες, πρωτεΐνες οι οποίες ελέγχουν τα γονίδια μακροζωίας. Ο ρόλος τους επίσης είναι καταλυτικός, επειδή εξασφαλίζουν ότι χρησιμοποιούμε τη διατροφή μας αποτελεσματικά, συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας και βοηθούν στην αποτοξίνωση  από τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι ένας συνδυασμός από αντιοξειδωτικά μάς δίνει τα περισσότερα οφέλη.

Θέλετε: ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ

Ψάξτε: Ρετινοειδή, Πεπτίδια

Επειδή οι ρυτίδες είναι το πρώτο σημάδι της γήρανσης, γι’ αυτό όλοι μας προσπαθούμε όσο πιο νωρίς γίνεται να ελέγξουμε την εξέλιξή τους. Τα ρετινοειδή είναι η καλύτερη φροντίδα για να προλάβετε τα σημάδια της γήρανσης και να αντιμετωπιστούν οι ρυτίδες. Αυξάνουν επίσης την παραγωγή ελαστίνης, η οποία μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα να δείχνει πιο σφριγηλή. Τα ρετινοειδή είναι η πλέον σημαντική ανακάλυψη στο κεφάλαιο αντιγήρανση. Θεωρείται ότι διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη μείωση των ρυτίδων. Τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος σ’ αυτόν τον τομέα τα πεπτίδια.  Πρόκειται για  αλυσίδες  αμινοξέων τα οποία μπορούν να έχουν διαφορετικά μήκη – δυ, τρι, πέντα, κ.λπ. Υπάρχουν πολλές κλινικές δοκιμές στις οποίες αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα των πενταπεπτιδίων στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Πρόσφατα έχουν ανακαλύψει ότι το pal-KT, ένα διπεπτίδιο,  μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα και την ποιότητα του κολλαγόνου.

woman skin beautyΘέλετε: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ  ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Ψάξτε: Υαλουρονικό Οξύ (ΗΑ), ceramides, πανθενόλη, γλυκερίνη

Όλοι ξέρουμε ότι ένα καλό ενυδατικό προϊόν μπορεί να αναζωογονήσει τη θαμπή και ξηρή επιδερμίδα και να τη μετατρέψει σε πιο απαλή και μαλακή. Αλλά, μόλις χάσει το δέρμα τη δυνατότητα να συγκρατήσει το νερό στην εσωτερική του δομή και στα κύτταρα αρχίζει να καταρρέει, και – καλά το υπέθεσες – ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία και την εμφάνιση των ρυτίδων. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ μικρού μοριακού βάρους και η γλυκερίνη μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να συγκρατήσει το νερό στις εσωτερικές του στοιβάδες με αποτέλεσμα να διατηρηθεί απαλό και σε καλή ποιότητα. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια πραγματικά αποτελεσματική ουσία – λειτουργεί σαν ένα σφουγγάρι και έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί νερό 100 φορές περισσότερο από το βάρος του. Μερικά αντιγηραντικά συστατικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν τη φυσική παραγωγή του υαλουρονικού οξέως μέσα στο δέρμα όπως παραδείγματος χάριν η ρετιναλδεΰδη και n-acetyl glucosamine – έτσι ενεργεί σαν ένα σφουγγάρι υγρασίας μέσα στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να δίνει πιο τονωμένη και γεμάτη εσωτερικά.  Επίσης, η πανθενόλη γνωστή ως βιταμίνη β5 μέσα στα προϊόντα φροντίδας βοηθά το δέρμα να διατηρήσει τη φυσική ισορροπία της υγρασίας, μειώνει τη φλεγμονή και το διατηρεί λείο και απαλό.

Θέλετε: ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Ψάξτε: Μελανίδη, νιασίνη, βιταμίνη C

Όσο και εάν προσπαθούμε να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας από την έκθεσή της στον ήλιο, κάθε χρόνο που περνά όλο και πιο συχνά ανακαλύπτουμε καφέ κηλίδες και σημάδια στην επιδερμίδα μας. Δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι σημάδια γήρανσης τα οποία τώρα πια έχουμε την τεχνολογία για να τα αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται βέβαια να διαχωρήσουμε ότι οι καφέ κηλίδες οι οποίες δημιουργούνται στην επιφάνεια της επιδερμίδας προέρχονται αποκλειστικά από την επίδραση του ήλιου και τις διαδικασίες γήρανσης, αλλά οι κηλίδες οι οποίες δημιουργούνται στις πιο βαθιές στοιβάδες δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες και σχεδόν γεννιούμαστε με αυτές. Η Μελανίδη, νέο φυτικό δραστικό συστατικό με ισχυρές λευκαντικές ιδιότητες, έχει αποδειχθεί σε πρόσφατες μελέτες ότι δρα στοχευμένα στο μελανινοκύτταρο αναστέλλοντας  την τυροσινάση, ένζυμο-κλειδί στην παραγωγή μελανίνης. Επίσης, η Νιασίνη (βιταμίνη Β3) έχει δείξει σε μελέτες μια μοναδική ικανότητα στην αντιμετώπιση των δυσχρωμιών της επιδερμίδας. Μετά από συστηματική εφαρμογή δεν εξομαλύνει μόνο το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, αλλά αντιμετωπίζει παράλληλα τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει πιο νεανικό.

Στον ειδικό

  • Ραδιοσυχνότητες  για σύσφιξη και ανανέωση (Accent)

Η τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων θεωρείται σήμερα η καλύτερη μη επεμβατική θεραπεία για τη λείανση, τη σύσφιξη και την ανανέωση του ανομοιόμορφου δέρματος. Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες και δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα με ανώδυνο τρόπο. Τι είναι και πώς λειτουργεί όμως το σύστημα Accent; < Οι ραδιοσυχνότητες διασπούν τα λιποκύτταρα χρησιμοποιώντας θερμότητα, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στη λεμφική παροχέτευση και την ενίσχυση της πυκνής δομής του κολλαγόνου. Ταυτόχρονα, το χόριο και το υποδόριο στρώμα του λίπους έρχονται και συρρικνώνονται με αποτέλεσμα να συσφίγγεται και να λειαίνεται το δέρμα>. Η δερματολόγος Μαρία Μαυρίδου, διευθύντρια του Νεότις μας εξηγεί < είναι σημαντικό ότι με το accent ανανεώνεται το δέρμα μας χωρίς τομές, βελόνες και αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, τα πιο βαθιά επίπεδα του ιστού θερμαίνονται, ενώ τα επιφανειακά προστατεύονται από τη συνεχή ψύξη. Είναι το μόνο σύστημα της κατηγορίας του που χρησιμοποιεί την προσέγγιση διπλού επιπέδου, για αυτόν ακριβώς το λόγο θεραπεύει τον ιστό σε δύο διαφορετικά επίπεδα και βάθη>. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά στη σύσφιξη του δέρματος στο πρόσωπο και τον λαιμό,  ενώ παράλληλα σβήνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες στο πρόσωπο, τον λαιμό αλλά και γύρω από τα μάτια.

  • Κυτταρική ανανέωση

Μία νέα αναπλαστική θεραπεία κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, επειδή συμβάλλει τα μέγιστα στην ανανέωση της επιδερμίδας. Πρόκειται για τη Soft Roller, η οποία επιδρά σε βάθος στη μέση στοιβάδα του δέρματος και ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα, τους ινοβλάστες, την μικροκυκλοφορία και την οξυγόνωση συμβάλλοντας έτσι στην πλήρη ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. <Το Soft Roller είναι μία ειδική συσκευή κυλινδρικού σχήματος > εξηγεί ο αισθητικός και Επανορθωτικός Πλαστικός Χειρουργός Γιάννης Λύρας < η οποία στην επιφάνειά της φέρει ακίδες που δημιουργούν μικρές τοπικές βλάβες στην επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται το ερέθισμα και απαντά στέλνοντας αίμα εμπλουτισμένο και οξυγονωμένο στην περιοχή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πιο ανθεκτικές ισχυρές ίνες. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη αναπλάθονται και έτσι βοηθούν την παραγωγή υαλουρονικού οξέως. >
Μετά από μερικές μέρες που θα έχουν υποχωρήσει πιθανές εκχυμώσεις, το δέρμα σας θα δείχνει πιο λαμπερό, πιο νεανικό και φρέσκο. Η επανάληψη της θεραπείας μία περίπου φορά το μήνα (ανάλογα με τις ανάγκες σας) θα δώσει διάρκεια στο αποτέλεσμα.

Πηγή: NaturaΝrg #47

Sas-endiaferei_arrow

Ανανέωση τώρα!

Πόσο ενυδατωμένοι είστε;

Φυσική ανανέωση

Επιστροφή στη φρεσκάδα

Όμορφη… από τη φύση!

Προηγούμενο άρθροΤα 12 πιο βρώμικα φρούτα και λαχανικά
Επόμενο άρθροΧελιδονίσματα 2015