Αρχική Super foods Χυμός καρότου: τονώνει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στο αδυνάτισμα

Χυμός καρότου: τονώνει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στο αδυνάτισμα

217
Χυμός καρότου: τονώνει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στο αδυνάτισμα

Ο χυμός καρότου εκτός από νόστιμος, είναι και πολύ υγιεινός, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι περισσότερες δίαιτες και διατροφές περιέχουν καρότο. Δείτε τα σημαντικότερα οφέλη του για την υγεία μας!

Το καρότο περιέχει

-Βήτα-καροτίνη, που  είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α που βοηθά στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος , αποτρέποντας τη μόλυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ παράλληλα, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η βιταμίνη Α

που περιέχεται στο χυμό από καρότο συμβάλει επίσης στη βελτίωση της όρασης, στα κόκκινα και κουρασμένα μάτια ή την ξηροφθαλμία.

⇒ Αποτρέπει την ανάπτυξη καρκινικών κατάρων στον οργανισμό, χάρη στις αντικαρκινικές ιδιότητές του ενώ το κάλιο μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, ενώ μαζί με το μαγγάνιο και το μαγνήσιο σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση εμφάνισης διαβήτη.

-Η βιταμίνη Κ,

που υπάρχει στο χυμό καρότων είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των οστών. Επίσης, βοηθά στη δέσμευση του ασβεστίου, που με τη σειρά του οδηγεί στην ταχύτερη επούλωση των σπασμένων οστών. Μειώνει τους μυϊκούς πόνους και τους πόνους από σωματική εξάντληση.

⇒ Αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους και βοηθά στην ταχεία πέψη του. Έτσι δρα ανασταλτικά στην αύξηση του σωματικού βάρους και της παχυσαρκίας.

Προηγούμενο άρθροΠράσινη Εβδομάδα: Βερολίνο 15-24 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΣπανάκι η σούπερ τροφή στο μικροσκόπιο