ΟμορφιάΑντιγήρανσηΥαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ

Το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος, που βοηθά στην ενυδάτωση των ιστών. Είναι υδροφιλικό σε πολύ μεγάλο βαθμό και μπορεί να προσελκύσει και να συγκρατήσει ποσότητα νερού έως και 1000 φορές το βάρος του. Η υδρόφιλη ιδιότητα του Υαλουρονικού οξέως (Hyaluronic Acid) είναι πολύ σημαντική και θεμελιώδης για τη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας του δέρματος και κατ’ επέκταση για την ενυδάτωσή του. Οι βασικές του λειτουργίες είναι ότι:

Επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου, Χημικός –
Πρόεδρος Ayurveda Hellas A.E. σε συνεργασία με το R&D της VRP

 

1. Δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο.
2. Προσφέρει ελαστικότητα και απορροφητικότητα δρώντας σαν λιπαντικό.
3. Βοηθάει στο σχηματισμό νέων δερματικών κυττάρων και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων.
4. Συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και άλλων ουσιών που συντελούν στη διατήρηση της δομής του δέρματος.
5. Προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.

Η παραγωγή του μειώνεται με την πάροδο του χρόνου

Η σταδιακή μείωση αρχίζει από τα 28 περίπου χρόνια, έως τα 70 χρόνια και μετά παραμένει σε σταθερά, χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα:
1. Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό
2. Ο όγκος των χειλιών μειώνεται
3. Βαθουλώματα στα μάτια και στα μάγουλα
4. Απώλεια όγκου του δέρματος
5. Πτώση της μύτης
6. Ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα

Το 1/3 του συνολικού ΗΑ (Hyaluronic Acid) του σώματος χάνεται και αναπληρώνεται κάθε μέρα. Εν κατακλείδι, το ΗΑ ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς, επιβραδύνει τη διάχυση του νερού από το χόριο προς την επιδερμίδα, αυξάνοντας την ενυδάτωση του δέρματος. Μεταφέρει πρωτεΐνες, αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε εξωτερικούς παράγοντες. Αποτρέπει την μετατροπή του διαλυτού κολλαγόνου σε αδιάλυτο και ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.

Το ΗΑ εμπεριέχεται σε πολλές αντιγηραντικές κρέμες και ορούς με αποτέλεσμα τη βελτίωση της πλαστικότητας, ελαστικότητας και εκτατικότητας του τόνου του δέρματος, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα βαθιά ενυδάτωση. Γενικά, λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές, δοκιμασμένο και αξιόπιστο υλικό, με όποιο τρόπο ή μορφή χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση ή βελτίωση προβλημάτων του δέρματος.

Πηγή: NaturaNrg #06

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης