ΕυεξίαYogaΓιόγκα για τα κουρασμένα πόδια

Γιόγκα για τα κουρασμένα πόδια

Όσο είστε έξω και γνωρίζετε τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι μπορεί να ανακαλύψετε ότι οι βόλτες στην πόλη και οι εξορμήσεις στο βουνό είναι τέλειες για το πνεύμα σας αλλά σκληρές με τα πόδια και την πλάτη σας. Μην φοβάστε: Κάνοντας τις ασκήσεις της γιόγκα που σας προτείνουμε, θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Pure Yoga → της Μαρίας Χρυσοχεράκη, πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga, maria@pureyoga.gr

Φωτογραφίες: Γιώργος Ζαχαρίου, Outfit: BAYA.fit -Active wear, Χώρος:karatepeiraias.gr

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βοηθήματα που θα βρείτε στο δωμάτιο – για παράδειγμα, αν στην Γιρλάντα δεν φτάνουν οι φτέρνες σας στο πάτωμα διπλώστε μια πετσέτα και τοποθετήστε την από κάτω τους. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια για τις ξαπλωμένες θέσεις. Παραδοθείτε στη βαρύτητα. Σύντομα θα επιστρέψετε έτοιμοι για μια ακόμα μέρα εξερεύνησης!

Μην ξεχνάτε να οργανώνετε την πρακτική σας με ασφάλεια, ακολουθώντας τον τρόπο που έχουμε επισημάνει και στο πρώτο άρθρο αυτής της σειράς.

  1. Η στροφή του Bharadvaja, παραλλαγή (Bharadvajasana 1, variation)

Bharadvajasana-1-variation-naturanrgΚαθόμαστε στο πλάι μιας καρέκλας. Με την εισπνοή υψώνουμε τον κορμό και με την εκπνοή στρίβουμε προς τα δεξιά κρατώντας την πλάτη της καρέκλας. Βεβαιωνόμαστε ότι τα γόνατα μένουν μαζί και στην ίδια ευθεία καθ’ όλη τη διάρκεια της στροφής. Επαναλαμβάνουμε από την άλλη μεριά.


  1. Η θέση της γιρλάντας, παραλλαγή (Malasana, variation)

Malasana-variation-naturanrgΣτεκόμαστε όρθιοι με τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης και τα δάχτυλα των ποδιών ελαφρώς στραμμένα προς τα έξω. Λυγίζουμε τα γόνατα και χαμηλώνουμε τη λεκάνη μέχρι το πίσω μέρος των μηρών να ακουμπάει τις γάμπες. Ενώνουμε τις παλάμες μας μπροστά από το στέρνο μας.


  1. Το πρόσωπο της αγελάδας (Gomukhasana)

Gomukhasana-naturanrgΕρχόμαστε σε θέση τραπεζάκι και σταυρώνουμε τα πόδια μας στους μηρούς. Καθόμαστε στις φτέρνες μας αφού βεβαιωθούμε ότι τα δάχτυλα των ποδιών είναι στραμμένα προς τα πίσω και οι αστράγαλοι μένουν ενωμένοι. Μένουμε για 5-10 αναπνοές, αλλάζουμε το σταύρωμα και επαναλαμβάνουμε.


  1. Μπροστά κάμψη με ανοιχτά τα πόδια (Prasarita Padottanasana)

Prasarita-Padottanasana-naturanrgΣτεκόμαστε όρθιοι και ανοίγουμε τα πόδια σε ένα άνοιγμα μεγαλύτερο της λεκάνης. Κρατώντας ίσια την πλάτη μας κάνουμε μπροστά κάμψη και ακουμπάμε τις παλάμες στο πάτωμα. Βεβαιωνόμαστε ότι η λεκάνη μένει πάνω από τους αστραγάλους μας.


  1. Ο ήρωας σε ξαπλωμένη θέση (Supta Virasana)

Supta-Virasana-naturanrgΑπό τη θέση τραπεζάκι φέρνουμε τη λεκάνη πίσω και καθόμαστε ανάμεσα στα πέλματά μας. Στηρίζουμε τα χέρια μας στο πάτωμα και προσεχτικά ξαπλώνουμε πίσω. Αν η πλάτη μας δεν φτάνει το πάτωμα μπορούμε να τοποθετήσουμε στο πάτωμα μερικά μαξιλάρια ή μια διπλωμένη κουβέρτα.


  1. Ανεστραμμένη λίμνη (Viparita Karani)

Ξαπλώνουμε στο πάτωμα με τα πόδια τεντωμένα ψηλά στον τοίχο και τα χέρια στο πλάι με τις παλάμες προς τα πάνω. Έχουμε μια διπλωμένη κουβέρτα κάτω απ’ τη λεκάνη μας και μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε ένα μικρό μαξιλαράκι πάνω στα μάτια μας για ακόμα μεγαλύτερη ηρεμία.

Namaste, Μαρία

Πηγή NaturaNrg #95

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης