Αρχική Body and mind Γιόγκα σε ζευγάρια – Η ζωτική ενέργεια της αγάπης!

Γιόγκα σε ζευγάρια – Η ζωτική ενέργεια της αγάπης!

partner-yoga-Naturanrg
Γιόγκα σε ζευγάρια – Η ζωτική ενέργεια της αγάπης!

Η γιόγκα σε ζευγάρια (ή γιόγκα με παρτενέρ) είναι, από την εμπειρία μου, ένας γρήγορος δρόμος για να φτάσει κανείς στη βασική αρχή της Γιόγκα – τη σύνδεση.

Κάθε φορά που συνδέω το σώμα και την οντότητά μου με κάποιο άλλο άτομο συμβαίνει κάτι μαγικό. Νιώθω μια ανταλλαγή ενέργειας που ξεπερνάει και τους δύο μας. Το άλλο άτομο μπορεί να είναι κάποιος εντελώς άγνωστος αλλά και πάλι νιώθω μια βαθιά σύνδεση και μια ουσιώδη ομοιότητα.

♥ της Elysabeth Williamson

 

Υπάρχει μια λεπτή αλλά πολύ δυνατή ενεργειακή ποιότητα η οποία ενεργοποιείται στην πρακτική της Γιόγκα με Παρτενέρ. Θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε πράνα, ζωτική ενέργεια, σάκτι, qi ή απλά αγάπη. Μια αγάπη χωρίς προσκόλληση και άνευ όρων ξεδιπλώνεται όταν δύο ή περισσότερα άτομα συνδέονται με ανοιχτή καρδιά και σωστή σωματική ευθυγράμμιση.

Το να κάθονται δύο άτομα με ενωμένα τα ιερά τους οστά, για παράδειγμα, είναι μια πολύ απλή και βαθιά εμπειρία.

Όλες οι κοινές μας αντιλήψεις για τη σύνδεση μέσα από το βλέμμα χαλαρώνουν και νιώθουμε τον εαυτό μας και το άλλο άτομο με έναν τρόπο άμεσο και πιο ουσιαστικό.
Σε ένα πρόσφατο Φεστιβάλ Γιόγκα,  αφού δίδαξα ένα εργαστήριο Γιόγκα με Παρτενέρ ένας παλιός μαθητής μοιράστηκε τη σκέψη του μαζί μου, «η Γιόγκα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια για μένα. Είχα μια πολλή έντονη εμπειρία σύνεσης και απέκτησα μια νέα κατανόηση της Γιόγκα».

Σύμφωνα με τον αγαπημένο μου ορισμό “φώτιση” είναι «η φυσική ουσία της ύπαρξής μας».

Έτσι, γίνεται ξεκάθαρο ότι η φώτιση δεν είναι μια «κατάσταση» που πρέπει να επιτευχθεί αλλά η βαθιά χαλάρωση έως ότου βρούμε τον πραγματικό εαυτό μας. Πρόκειται για μια κατάσταση ύπαρξης στην οποία δεν αποδιώχνουμε τίποτα  και δεν εξαρτόμαστε από τίποτα αλλά είμαστε απλώς ο εαυτός μας – ανοιχτοί σε όλους και σε όλα.

Μετά από μια εκπαίδευση στη Γιόγκα με Παρτενέρ ένας μαθητής μοιράστηκε την εξής σκέψη του: «Μέσα από αυτή την εκπαίδευση έμαθα περισσότερα για την ατομική πρακτική μου από όσα έμαθα όταν έκανα την βασική μου εκπαίδευση στη γιόγκα». Η ενέργεια που ξυπνάει από το άγγιγμα και τη σύνδεση μάς επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στο μέρος εκείνο της ύπαρξής μας που είναι ήδη φωτισμένο.

Νιώθω απίστευτα ευλογημένη που μοιράζομαι το πάθος μου για τη Γιόγκα με Παρτενέρ γιατί ενθαρρύνω τους άλλους (και τον εαυτό μου) προς έναν πιο φωτισμένο, ανοιχτό και φυσικό δρόμο. Συχνά ακούω προβληματισμούς όπως «Μα…δεν έχω κανέναν για να κάνω Γιόγκα με Παρτενέρ». Λοιπόν σας προσκαλώ να βιώσετε αυτή την εμπειρία με οποιοδήποτε άλλο άτομο – από ένα μέλος της οικογένειάς σας μέχρι ένα άτομο που θα γνωρίσετε στο μάθημα γιόγκα.

Εκτός από την απόλαυση της ίδιας της πρακτικής, θα βιώσετε ένα υπέροχο παράδοξο: πώς είμαστε ίδιοι και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικοί. Και σύντομα μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε την Γιόγκα με Παρτενέρ παντού – γιατί όλα σχετίζονται μεταξύ τους και συνδέονται.


Η Elysabeth Williamson είναι ιδρύτρια της Principle-Based Partner Yoga™  Μαθήματα Principle-Based Partner Yoga προσφέρονται στο Athens Yoga Studio. Η ιστοσελίδα της Elysabeth: http://partneryoga.net/ και του Athens Yoga: http://athensyoga.gr/

Πηγή: ΝaturaNrg # 50

Προηγούμενο άρθροΧρωματοθεραπεία
Επόμενο άρθροΕπιπλέον κιλά εξαιτίας της ζέστης και της αϋπνίας