ΕυεξίαBody and mindΥoga Your Voice: Απελευθέρωσε τη φωνή σου

Υoga Your Voice: Απελευθέρωσε τη φωνή σου

Γνώριζες πως…

  • το 2ο chakra σου ευθύνεται, ίσως, για το πνίξιμο που νιώθεις στο λαιμό σου ενώ η ευκινησία της φωνής σου εξαρτάται από το 3ο chakra σου; Υoga Your Voice: Απελευθέρωσε τη φωνή σου
  • όταν δεν τραγουδάς με την ευκολία που μιλάς, υπάρχουν μπλοκαρίσματα που αγνοείς και δεν σχετίζονται με την κατασκευή σου;
  • η φωνητική σου αστάθεια, η καλλιτεχνική σου ανασφάλεια, ή η δυσφορία που νιώθεις μέσα στον επαγγελματικό σου χώρο, πιθανώς να συνδέονται με το ανενεργό 1ο chakra; Αυτά και άλλα πολλά λύνονται εύκολα και αποτελεσματικά με το YogaYourVoice!

♦ της Τζίνα Πούλου,
υψίφωνος, καθηγήτρια φωνητικής, www.yogayourvoice.com

Τι είναι το Yoga Your Voice

Το YogaYourVoice είναι η μέθοδος που απελευθερώνει τη φωνή με ευκολία και συνειδητοποίηση και αποτελεί την παιδαγωγική εξέλιξη του 21ου αιώνα στην καλλιέργεια της φωνής και της δημιουργικότητας στις τέχνες του θεάματος. Η πρακτική περιλαμβάνει συνδυασμό απλών στάσεων γιόγκα και φωνητικής τεχνικής και απευθύνεται σε όσους χρησιμοποιούν τη φωνή τους ως εργαλείο της δουλειάς τους, από performers, εκπαιδευτικούς μέχρι στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφους κ.λπ. Υoga Your Voice: Απελευθέρωσε τη φωνή σου

Υoga Your Voice: Απελευθέρωσε τη φωνή σου

Ο ασκούμενος με το YogaYourVoice ανακαλύπτει την αληθινή, αυθεντική του φωνή και έκφραση, που συνδέονται με τα επτά (7) ενεργειακά κέντρα του σώματος, τα chakras. Κάθε chakra σχετίζεται με στοιχεία της φωνής όπως: τη φωνητική/τονική αστάθεια, τον φόβο της σκηνής, αλλά και γενικότερα τον φόβο της έκθεσης, τη φωνητική ανασφάλεια, την ευκινησία της φωνής, τη συναισθηματική αποστασιοποίηση στην έκφραση, τη δυσκολία της πρόσληψης της πληροφορίας, τη σύγχυση, την έμπνευση, την επικοινωνία κ.ά. Για παράδειγμα το 2ο chakra, υπεύθυνο για τη διοχέτευση αέρα, ίσως ευθύνεται για το πνίξιμο στον λαιμό, η ευκινησία της φωνής εξαρτάται από το 3ο chakra,  η φωνητική αστάθεια, η καλλιτεχνική ανασφάλεια, ή η δυσφορία μέσα στον επαγγελματικό χώρο και η έλλειψη επικοινωνίας (μέσω της φωνής), πιθανώς να συνδέονται με το ανενεργό 1ο chakra ή μπλοκάρισμα στο 5ο και 6ο.

Η εξέλιξη της Φωνητικής Τεχνικής

Μέσω του YogaYourVoice επιτυγχάνεται η ισορροπία, η ακεραιότητα του φυσικού φωνητικού οργάνου και η ενεργοποίηση του δημιουργικού εαυτού του ασκούμενου. Η ανάπτυξη της φωνητικής αυτογνωσίας οδηγεί στην ειλικρινή αυτοέκφραση. Η απελευθέρωση της φωνής, αφυπνίζει την αυτοσυνειδητοποίηση του ασκούμενου και ξεμπλοκάροντας τα chakras η φωνή αποκτά σταθερότητα, ακρίβεια, καθαρότητα. Μέσα από τη μέθοδο αποκαλύπτεται η αυθεντική φωνή, που χαρακτηρίζεται από έλεγχο και δυναμική, και αυτομάτως ενισχύεται  η αυτοπεποίθηση του ασκούμενου και το ηχόχρωμά του έχει πάντοτε σταθερή απόδοση, χωρίς να κουράζεται όση ώρα και αν μιλάει/τραγουδάει.

Η πρακτική περιλαμβάνει πολλές αναπνευστικές ασκήσεις για τη σωστή λειτουργία του αέρα, φωνητικές ασκήσεις και ποικίλες θεραπευτικές φωνητικές δονήσεις/ήχους, ώστε ο ασκούμενος να αντιληφθεί πλήρως το πώς παράγεται ο ήχος, πώς κυκλοφορεί ο αέρας μέσα στο σώμα του, για να διαπιστώσει (στις περισσότερες περιπτώσεις) πόσο λάθος αναπνέει και πόσο λίγο οξυγόνο διαθέτει στον οργανισμό του. Μέσω της σωστής αναπνοής, το μυαλό οξυγονώνεται πλήρως, το σώμα ανανεώνεται, επιτυγχάνεται η ευεξία, το άγχος γίνεται διαχειρίσιμο και η ζωή αποκτά ποιότητα. Οι φωνητικές δονήσεις και φωνητικές ασκήσεις έρχονται να ενισχύσουν το εύρος της φωνής, την έντασή της, τη δυναμική της και όλα όσα προαναφέρθηκαν. Συγκεκριμένα:

Για τραγουδιστές

Το YogaYourVoice απελευθερώνει τη φωνή με τρόπο που η μουσική γραμμή να αποδίδεται άνετα και ο ερμηνευτής να τραγουδά αβίαστα. Το τραγούδι  ταυτίζεται με τη χαρά και την απόλαυση, ενώ το άγχος για το πώς θα βγουν οι απαιτητικές νότες επιλύεται άμεσα και αβίαστα. Ο ερμηνευτής αποκτά τη σωστή τεχνική, που του εξασφαλίζει τη συνέπεια και τη σιγουριά στην ερμηνευτική και μουσική  απόδοση κάθε φορά που τραγουδά.

Για ηθοποιούς

Ο χειρισμός της φωνητικής έντασης και η ανακάλυψη και διεύρυνση του φωνητικό εύρους, χωρίς τραυματισμούς στις φωνητικές χορδές, αποτελεί τον στόχο του YogaYourVoice για στους ηθοποιούς. Οι ασκούμενοι, μέσα από την πρακτική συνειδητοποιούν πλήρως τη λειτουργία της φωνής τους, αλλά και την ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται να καταναλώσουν, προκειμένου να ανταποκριθούν σε ένα απαιτητικό κείμενο ή ρόλο. Επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοση με εμφανώς λιγότερη προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης ⇒ Τρέξιμο το χειμώνα: Κρύο, καιρός για αερόβιο

Για προσωπική φωνητική ανάπτυξη στον εργασιακό χώρο

Οι επαγγελματίες έρχονται σε επαφή με το πραγματικό χρώμα της φωνής τους, αποκτούν τον έλεγχό της, ανεξάρτητα από την ένταση, και ενισχύουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Εκπαιδεύονται στη σωστή λειτουργία του αέρα και η ομιλία τους αντανακλά εμπιστοσύνη, σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και αβίαστη ροή. Ο συνομιλητής νιώθει εμπιστοσύνη και διατηρεί το ενδιαφέρον του.

Για Παιδιά

Το YogaYourVoice αποτελεί πολύ σημαντικό εργαλείο στην ανάπτυξη των παιδιών, καθώς αυτή βασίζεται στη λειτουργία της σωστής αναπνοής. Ο εγκέφαλός τους οξυγονώνεται πολύ περισσότερο, αποδίδουν ευκολότερα μαθησιακά, ενώ ταυτόχρονα έχουν αποκτήσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη διαχείριση του άγχους τους στην εφηβική και ενήλικη ζωή τους. Επιπλέον, η φωνή τους εκπαιδεύεται στον να διατηρήσει τον αρχικό/αυθεντικό  της τόνο και ηχόχρωμα, χωρίς επιρροές από τα ακούσματα του περιβάλλοντος, που οδηγούν τελικά σε φωνητική μίμηση, όπως συμβαίνει στους περισσότερους ενήλικες.

INFO

Υoga Your Voice: Απελευθέρωσε τη φωνή σου Η Τζίνα Πούλου είναι υψίφωνος και καθηγήτρια φωνητικής, μέλος  του μεγαλύτερου Αμερικανικού Οργανισμού Καθηγητών Φωνητικής National Association of Teachers of Singing (NATS, Η.Π.Α). Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραγωγές μουσικού θεάτρου στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.. Διδάσκει φωνητική, ιδιωτικά και ομαδικά, πάνω από είκοσι χρόνια. Έχει πτυχίο Πολιτισμιολόγου με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία, Τέχνη. Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες. Έχει επίσης, εκπαιδευτεί στα αντικείμενα Management of Successful Arts and Cultural Organizations και Foundational Principles of Leadership των University of Maryland και Harvard University (U.S.A.) αντίστοιχα. Είναι μητέρα δύο γιων, αγαπά τη μαγειρική, τη γιόγκα και τα ταξίδια, και ακολουθεί vegan lifestyle με θετική στάση απέναντι στη ζωή και στη φύση.

www.yogayourvoice.com

Πηγή: Naturanrg123o, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code