GreenYπογράψτε για να αποτραπεί η παράνομη παραχώρηση αιγιαλού στον επενδυτή του νέου...

Yπογράψτε για να αποτραπεί η παράνομη παραχώρηση αιγιαλού στον επενδυτή του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Ίο!

“Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πρόσφατη έγκριση παραχώρησης αιγιαλού στον επενδυτή του σύνθετου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη χερσόνησο Διακοφτό στην Ίο, εκ μέρους των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας και Οικονομικών, επειδή είναι καταστροφική για το φυσικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του νησιού, περιλαμβάνοντας βίλες, μεγάλους δρόμους, μόλους και τεχνητές παραλίες, έξω από την κλίμακα ενός μικρού νησιού. Το συγκρότημα θα υποβαθμίσει ανεπανόρθωτα ένα από τα πιο άθικτα τοπία του Αιγαίου ώστε τελικά να ζημιώσει και την ίδια την τουριστική ανάπτυξη της χώρας η οποία βασίζεται στην ομορφιά των τοπίων και το φυσικό περιβάλλον.  Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την άμεση ανάκληση της παραπάνω υπουργικής απόφασης και ταυτόχρονα την επιτάχυνση των απαραίτητων νομικών παρεμβάσεων ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο αδειοδότησης των όποιων επενδύσεων βρίσκουν σχεδόν πάντα ως εύκολο θύμα το περιβάλλον κι εν τέλει την ίδια τη βιωσιμότητα”.

Ζητάμε ακόμη τον πλήρη έλεγχο των παραβάσεων και παρανομιών του επενδυτή που:

Α:

Έχει ήδη αρχίσει τις εργασίες μέσα στις
αργίες των Χριστουγέννων χωρίς να
ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της άδειας
και

Β:

Έχει ήδη καταπατήσει στο παρελθόν
σημαντικό υγρότοπο και ρέμα της Ίου, το
ρέμα Παπά και το μετέτρεψε σε ιδιωτικό
κήπο.

Υπογράψτε εδώ https://secure.avaaz.org/en/petition/Pros_Ton_Prothypoyrgo_Alexi_Tsipra_kai_ypoyrgoys_Th_Dritsa_kai_G_Tsironi_Ohi_sto_syntheto_toyristiko_sygkrotima_sto_Diak/?nGVOWab

Ποιος είναι ο επενδυτής;

Περί το 25%-30% της Ιου ελέγχει ο πρώην τραπεζίτης -ο Άγγελος Μιχαλόπουλος, καθώς εταιρία συμφερόντων του έλαβε προ ημερών έγκριση περιβαλλοντικών όρων για επένδυση στο νησί από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη. Ο κ. Μιχαλόπουλος, που εργάστηκε σε επενδυτικές τράπεζες στις ΗΠΑ, έχει τα τελευταία χρόνια «σαρώσει» τα ακίνητα στην Ίο και πολλοί θεωρούν ότι κατέχει σχεδόν το ένα τρίτο του νησιού!
Μέσω της 105 Ανώνυμη Τουριστική & Τεχνική Εταιρεία Εκμ. Ακινήτων εγκρίθηκε επένδυση για σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στη θέση Κουμπάρα-Διακοφτό της Ιου, συνολικής δυναμικότητας 249 κλινών, που περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και κέντρο αναζωογόνησης (spa).
Η τουριστική μονάδα θα δημιουργηθεί στην περιοχή Κουμπάρα-Διακοφτό με δυναμικότητα 249 κλινών και θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο κλασικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, καθώς επίσης και κέντρο αναζωογόνησης (spa). Επιπλέον, με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων προβλέπονται υποστηρικτικά έργα, όπως μονάδα αφαλάτωσης, λιμενικά έργα, έργο λειτουργικής σύνδεσης της χερσονήσου Διακοφτού με την ενδοχώρα, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.
Ο Αγγ. Μιχαλόπουλος δεν είναι ο μόνος που επενδύει στο νησί των Κυκλάδων. Τα τελευταία χρόνια έχουν αγοράσει εκεί γη γνωστοί εφοπλιστές, όπως ο Γ. Προκοπίου, ο Ντ. Μαρτίνος και ο Δ. Διαμαντίδης.  Ο πρώην τραπεζίτης εξακολουθεί να κινείται δυναμικά στο σχετικά παρθένο από επενδυτικής πλευράς κυκλαδίτικο νησί, έχοντας αποκτήσει στενότατες σχέσεις με τη δημοτική Αρχή. Εκτός από την έκταση επί της οποίας θα κατασκευαστεί το τουριστικό συγκρότημα, στο χαρτοφυλάκιο του κ. Μιχαλόπουλου περιλαμβάνονται και άλλα «φιλέτα», όπως ένα οικόπεδο στο Διακοφτό, ακίνητα στην ανατολική πλευρά του νησιού (Τρεις Κλεισιές) και το κτήμα του στην παραλία Κουμπάρα. Τα τελευταία χρόνια ο Αγγ. Μιχαλόπουλος είχε διάφορα προβλήματα με κατοίκους του νησιού και περιβαλλοντικές οργανώσεις για τον τρόπο που αξιοποιεί παραλίες και ακίνητα. Συνεχίζει, όμως, ακάθεκτος, όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη έγκριση από τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code